Ботев (Пловдив) ще срещне Рига в първата си контрола от зимната

...
Ботев (Пловдив) ще срещне Рига в първата си контрола от зимната
Коментари Харесай

Ботев играе утре първата си контрола на лагера в Дубай

Ботев (Пловдив) ще срещне Рига в първата си контрола от зимната подготовка. Двубоят ще се играе в събота от 14:00ч. българско време (16:00ч. локално време) на стадион " Джебел Али " в Дубай. Приятелската среща ще бъде във формат 4 х 30 минути.

Това е втора контролна среща на " канарчетата " под управлението на старши треньора Бруно Балтазар, след победа с 8:0 над Гигант (Съединение) в Пловдив.

Отборът на Рига направи доста мощна акция в Латвийската ОптиБет Вирслига, като борбата беше до последния кръг. Тимът на Рига позволи загуба с 0:1 като хазаин на РФС, което направи тима на Валмиера първенец. 

ФК Рига е основан преди сезон 2015 след сливането на два основани в Рига тима – ФК Карамба и Динамо Рига. През сезон 2015 тимът играе в Първа лига на Латвия под името ФК Карамба/Динамо, защото Карамба тогава печели промоция в Първа Лига след продобиване на Втора Лига на Латвия през 2014 година След продобиване на Първа лига и промоция във Висшата лига Лига, клубът промени името си на ФК Рига. През 2018 година бе назначен за треньор украинецът Виктор Скрипник, който съумя да завоюва две висши лиги на Латвия през 2018 година, 2019 година и Купата на Латвия през 2018 година

През същата 2018г Рига срещна и български противник по пътя си към Лига Европа. Тогава в мач от първия прелиминарен кръг на Лига Европа Рига отстъпи с минималното 1:0 от ЦСКА на ст. " Българска Армия ". В мач реванш, след 1:0 в постоянното време за Рига и осъществяване на дузпи, тимът от Латвия в профил с 5:4 състава на ЦСКА.

През миналата акция, Рига доближи до 3-ти квалификационен кръг на Лигата на Конференциите, където отпадна от състава на Жил Висенте.
 Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР